Красота

Uniderm – мнения, цена, къде да се купуват, оригинален, или то си струва?

Крем за външно приложение 0.1% бял или почти бял.

Помощни вещества: gexilenglikole, глицерил моностеарат 40-55, цетостеарилов алкохол, макрогол 20 цетилстеарилов, пчелен восък бял, титанов диоксид, алуминиев октенилсукцинат нишесте, фосфорна киселина, разредена, вазелин бяло, пречистена вода

.

15 г – тръби алуминий (1) – опаковки от картон
30 гр -. Епруветки алуминий (1) -. Опаковки от картон

фармакологично действие

GKS за външно приложение. Има противовъзпалително, противосърбежен и antiexudative ефект.

Мометазон (и други GKS) индуцира освобождаването на протеини, които инхибират фосфолипаза А2 и е известно под lipocortin името, които контролират биосинтезата на тези медиатори на възпаление като простагландини и левкотриени чрез инхибиране на освобождаване на техния общ предшественик, арахидонова киселина .

Фармакокинетика

Когато се прилага локално крем абсорбция Uniderm® е незначително. 8 часа след приложение на здрава кожа (без occluzionna превръзки) в системната циркулация се откриват около 0.4% от активното вещество.

свидетелство

възпалителни симптоми и сърбеж на дерматози са податливи на лечение кортикостероиди.

Режимът на дозиране

Лекарството се използва локално.

Тънък слой от крем Uniderm® прилага към засегнатата кожа 1 път / ден. Продължителността на лечението се определя от неговата ефективност и поносимост от пациента, наличието и тежестта на страничните ефекти.

Странични ефекти

Дерматологични реакции: рядко – дразнене и сухота на кожата, парене, сърбеж, фоликулит, хипертрихоза, акне, хипопигментация, периорален дерматит, накисване на кожата, присъединяването на вторична инфекция, признаци на атрофия на кожата, стрии, милиария ; И LT 1% – образуване на папули, пустули

.

Алергични реакции:. Алергичен контактен дерматит

Други: при прилагане на крем Uniderm® за дълго време и / или за лечение на големи участъци от кожата, или с използването на оклузивни превръзки, особено при деца и юноши могат да получат странични ефекти, типични за системни кортикостероиди, включително надбъбречната недостатъчност и синдром на Кушинг.

Противопоказания

– розацея;

периорален дерматит;

– бактериални, вирусни (причинена от симплекс тип херпес 1 и 2, варицела зостер) или гъбична инфекция на кожата;

– туберкулоза;

– сифилис;

– реакции след ваксинация;

– деца до възраст от 6 месеца;

– бременност (лечение на обширни участъци от кожата, дългосрочно лечение);

– кърмене (използване във високи дози или за дълъг период от време);

-. Свръхчувствителност към лекарството или кортикостероиди

С внимателно на лекарството трябва да се прилага върху лицето и в гънките на кожата, оклузивна превръзка, и когато се прилагат на големи участъци от кожата и / или продължително лечение (особено при деца на възраст от 6 месеца).

Прилагане на бременност и кърмене

Безопасност на използване на крем на Uniderm® по време на бременност и кърмене не е проучена.

Кортикостероиди преминават плацентната бариера. Ако бременността трябва да се избягва продължителното лечение и използване на лекарството във високи дози, във връзка с опасността от отрицателно въздействие върху развитието на плода.

Кортикостероидите се екскретират в кърмата. В случаите, когато се предполага използването на лекарството във високи дози и / или за дълго време, трябва да спрете кърменето.

Децата

Безопасността и ефективността на крема на Uniderm® в локалното приложение при деца над 6 месеца период, надхвърлящ 6 седмици, не е проучен.

Поради факта, че при деца съотношението повърхностна площ и телесното тегло повече от възрастни, деца са с повишен риск от функция потискане на хипоталамо-хипофизо-надбъбречната система и развитието на синдром на Кушинг с използването на всички кортикостероиди за достъпна и локално приложение.

Продължително лечение на детски кортикостероиди може да доведе до нарушения на техния растеж и развитие. Децата трябва да получат минимална доза, достатъчна, за да се постигне ефект. При деца на възраст от 6 месеца до 2 години в хода на лечението не трябва да надвишава 5 дни.

Противопоказания:. Деца до възраст от 6 месеца

Специални указания

Когато се прилага върху големи участъци от кожата в продължение на дълъг период от време, особено при използване на оклузивни превръзки могат да се развият системни ефекти на кортикостероидите. Като се има предвид това, трябва да следи състоянието на пациентите да идентифицират симптоми на функция потискане на хипоталамо-хипофизо-надбъбречната система и развитието на синдром на Кушинг.

Избягвайте получаване на крема на Uniderm® в очите.

Пропиленгликол включен в състава на лекарството може да предизвика дразнене на мястото на прилагане. В такива случаи се преустанови използването на крема Uniderm® и присвоява подходящо лечение.

Забележете, че GCS са в състояние да променят симптомите на някои кожни заболявания, които могат да усложнят диагнозата. В допълнение, използването на кортикостероиди може да бъде причина за забавено зарастване на рани.

С дългосрочна терапия GKS внезапно спиране на лечението може да доведе до развитието на синдрома на рикошет, която се проявява под формата на дерматит с интензивно зачервяване и парене. Така че след дълъг курс на лечение, премахването на лекарството на Uniderm® трябва да става постепенно, например, включване на периодичен режим на лечение, преди да го спрете напълно.

Употреба в педиатрията

Безопасността и ефективността на крема на Uniderm® в локалното приложение при деца над 6 месеца период, надхвърлящ 6 седмици, не е проучен.

Поради факта, че при деца съотношението повърхностна площ и телесното тегло повече от възрастни, деца са с повишен риск от функция потискане на хипоталамо-хипофизо-надбъбречната система и развитието на синдром на Кушинг с използването на всички кортикостероиди за достъпна и локално приложение.

Продължително лечение на детски кортикостероиди може да доведе до нарушения на техния растеж и развитие. Децата трябва да получат минимална доза, достатъчна, за да се постигне ефект. При деца на възраст от 6 месеца до 2 години в хода на лечението не трябва да надвишава 5 дни.

Предозирането

Симптоми:. Инхибиране на функцията на хипоталамо-хипофизо-надбъбречната система, включително вторична надбъбречна недостатъчност

Лечение:. Симптоматично, ако е необходимо – корекция на електролитен дисбаланс, спиране на лекарството (по време на дългосрочна терапия – постепенно премахване)

Лекарствени взаимодействия

Няма данни за взаимодействието на крема на Uniderm® с други лекарства.

Условия за съхранение

Лекарството трябва да се съхранява извън обсега на деца, при температура от 15 ° до 25 ° С. Срок на годност – 2 години.

Условия за доставка на аптеките

лекарство дозира с рецепта.

Станиела Яркова

Станиела е 45-годишен личен треньор, който се радва на състезания с порове, голф и театър. Тя е вдъхновяваща и забавна, но също така е много егоистична и малко недружелюбна.

Тя е български мюсюлманин. Тя завършва училище и след това напуска академията. Има фобии от печен боб и колбаси

Физически, е в доста добра форма. Тя е средна височина с тъмна шоколадова кожа, черна коса и зелени очи.

Тя е израснала в квартал на средната класа. Тя е отгледана от баща си, майка й е оставена, когато е млада.

В момента е женена за Кенет Доналд Томсън. Кенет е на същата възраст като нея и като учен.

  има пет деца със съпруга си Кенет: Матилда на възраст 0, Тереза на 8, Даян на 10 години, Стивън на 12 и Реймънд на 13 години.

  най-добрият приятел е личен треньор, наречен Suzanne Gonzalez. Те са неразделни. Тя също се мотае с Кори Кинг и Фред О'Райли. Те обичат да пекат заедно.

Може също да харесате...