Здраве

Vitaelife Pharma Vitamin D3 – мнения, коментари, цена,

Холекалциферол (витамин D3) е важен вещество за растежа и развитието на човека. Е мастно разтворим компонент, който се произвежда от тялото по време на летните месеци, за да останете под слънцето, и се напълва отново през зимата на храна.

За човешкото тяло опасен недостиг на този витамин и излишък. От статията ще научите защо се нуждаем от витамин D3 за жени, мъже и деца.

Съдържанието

Функции на витамин D3 в тялото възрастните

Когато полезен компонент не е достатъчно, това е неизправност на обмяната на веществата и се влошава функционирането на всички органи. прием на витамин D3 е необходимо за такива системи и органи:

 • кости
 • клетки
 • имунитет
 • жлези на вътрешна секреция,
 • нервна система.

Една от функциите на това вещество е усвояване на магнезий и калций, която форма, подкрепа зъб тъкан и костите.

холекалциферол помага за осигуряване на компонентите на костна тъкан, което дава възможност да го засили.

вещество подновява клетките на организма, ускоряване на растежа им. Що се отнася до развитието на раковите клетки при рак, този компонент забавя процеса на човешки пациенти. Вещество засяга онкологични заболявания на червата или млечните жлези.

Витамин подкрепя имунната способност на човек да допринесе за нормалното функциониране на костния мозък. Без това вещество в тялото няма да развие достатъчно ниво на инсулин, който нормализира кръвната захар.

Поради прием на магнезий и калций, укрепва обвивка на нервите, които са отговорни за тяхната защита. Витамин помага нервните импулси обикновено се предават в тялото. Препарати, съдържащи това вещество, използвано за лечение на множествена склероза.

Защо D3 нужда жени

Допускането на жените препарати, съдържащи D3, е свързано с бременността им. фетален тъкан калциев маса от 8 седмици от бременността. Този срок започва минерализацията на скелета и полага зъб тъкан. Във второто тримесечие на ембриона е вече образувана първата кост образува зъбния емайл. И след 21 седмици скелет mineralizers на активно, растежа на детето става бързо темпо.

Изпишете профилактична терапия с витамин D3, когато храната влиза в недостатъчно количество калций. Ако жените се наблюдават риска от развитие на остеопения, лекарствата, предписани й 10-та гестационна седмица.

приема на лекарството, е важно да се следват препоръките на лекаря, а не за увеличаване на средствата за дозиране. Прекомерното натрупване на тялото на калций на жената по време на бременност води до факта, че някои деца имат бързо затваряне на фонтанела. Този фактор създава неприятности за тийнейджъри, ако те са склонни към повишено вътречерепно налягане.

прекомерен прием на калций и холекалциферол в тялото причинява калциеви отлагания в плаки и в бъдеще предизвиква съдова болест.

Дневната ставка за жени

Възрастни жени в деня, което трябва 600 IU. По време на бременност и кърмене, дозата се увеличава до 800 IU. В напреднала възраст, дневни този процент нараства до 800 IU поради извличане на калций от костите.

Необходимостта увеличава витамин При тези обстоятелства:

 • диета или вегетарианството;
 • липса на престой на пряка слънчева светлина;
 • живот във високи ширини;
 • липсата на сън;
 • замърсяване на околната среда.

Ако една жена има тъмна кожа, трябва да holekalziferola горе, , защото тя намалява компонента синтез на епидермиса.

В дневната норма от витамин за жени е 600 IU.

Защо D3 ще трябва по-силния пол

Холекалциферол осигурява цялото тяло. За мъжете предимствата на витамин D се състоят от тези точки:

 1. положителен ефект върху щитовидната жлеза;
 2. Производството на тестостерон. Този елемент изгаря мазнините и е отговорен за синтеза на енергия;
 3. Подобрява чернодробната функция;
 4. Регулира растежа на клетки;
 5. асимилира магнезий;
 6. намалява риска от развитие на рак, диабет и други заболявания;
 7. подобрява усвояването на калций и фосфор.
 8. OL>

  В допълнение, поддържа тонуса на мускулни тъкани, нормализира кръвното налягане и подобрява паметта и други мозъчни функции.

  Мъжкият сърдечно-съдовата система, преди да се подлага на разрушителни промени, за разлика от жените. Това предполага, че мъжете са важни за поддържане на здравето на сърцето и кръвоносните съдове. Витамин D са защитен екран за тялото на мъжете. Той е в състояние да предпазват от ниски дози радиация и развитието на раковите клетки. Неразделна вещество и болестта на СПИН, тъй като спомага за поддържане на имунната на организма.

  Дневната ставка за мъже

  Ако в кръвта на мъже в анализа на витамин D-малко от 10 нг / мл, в съответствие с тези показатели, можем да заключим за дефицит му в организма. Фигури от 10 до 30 нг / мл показват дефицит. Нормата е концентрацията на веществото в кръвта от 30 до 100 нг / мл.

  Анализите могат да бъдат представени в други единици – нмола / л. В този случай, в норма изглежда по различен начин.

  Дефицитът на вещество, 0-25 нмола / л;

  Липсата на вещество 25-75 нмол / л;

  Нормата -. 75-250 нмола / л

  За хора дневната доза на витамин е около 600 IU.

  Възрастният необходимостта от витамин D3

  Човешкото необходимостта от прием на витамин D3 се увеличава с възрастта. Това се дължи на намаляване на нивото на абсорбция на веществото и способността да се развива самостоятелно. Освен това, сега, когато сте на възраст, се случва по-често, бъбречна недостатъчност и намалява периода на експозиция.

  стареене на човешкото тяло е кожа, следователно, постепенно губи способността за самостоятелно производство на витамин D3. Когато тялото не може да се произвежда, е необходимо да се получи вещество отвън, от храни и от лекарства.

  С 50 години трябва да бъдат допълнително попълване на запасите от витамин D за нормално функциониране. Тя служи за предотвратяване на остеопороза. Остеопорозата е заболяване, което често засяга костната тъкан на хората в по-старите възрастови групи. Ако пациентът вече се е случило остеопатично фрактура, съществува вероятност за своята повторна поява.

  ОП в напреднала възраст става без характерни особености. Пациентът не може да се чувства промените и не виждам симптоми, докато костите peredaetsa. Важно в напреднала възраст, за да се осигури на организма нужното количество витамин D3. Такива мерки – отлична профилактика на остеопороза. Недостигът на вещества в напреднала възраст изостря появата на други соматични заболявания, хронични.

  Какво дете се нуждае от витамин D3

  Вещество холекалциферол изпълнява следните функции в организма на детето:

 • засилва имунната система;
 • помага на натрупването на калций, фосфор, костна тъкан;
 • помага да растат костите и мускулите.

Здраве на бременната жена е не по-малко важно от здравето на бебето.

По време на бременност и кърмене дете лечение внимателно към вашата диета. Разнообразяване на хранителни продукти, богати на витамин D3, желязо, калций и други микроелементи.

новородено бебе почти няма в техните телесни резерви холекалциферол, особено ако той е родено преждевременно. Отчасти това недостиг може да се възстанови, ако кърмите детето, но майката трябва да се консумират витамини. Като имате предвид това, че достатъчно количество вещество, синтезирано в човешкото тяло под слънчевата светлина, а след това витамини за деца просто необходими, това не винаги е децата можете да подредите слънцето.

Ако пренебрегнете съветите на лекаря, за вземане на витамини, а след това с три месеца бебето ще започне да показва признаци на рахит, нивото на калций в кръвта ще намалее. Педиатърът трябва да реши нуждата от медикаменти и дозата при новородени. Уверете се, че и бебето си на улицата, особено при слънчево време. Това ще попречи на проява на липса на детски витамини и калций.

По този начин, витамин D3 е необходимо за всички, от новородени до възрастни хора. Част от това вещество в тялото получава само като е под слънцето, но и с недостигът е необходимо да се коригира диетата и допълнително вземане на лекарства, предписани от Вашия лекар.

Станиела Яркова

Станиела е 45-годишен личен треньор, който се радва на състезания с порове, голф и театър. Тя е вдъхновяваща и забавна, но също така е много егоистична и малко недружелюбна.

Тя е български мюсюлманин. Тя завършва училище и след това напуска академията. Има фобии от печен боб и колбаси

Физически, е в доста добра форма. Тя е средна височина с тъмна шоколадова кожа, черна коса и зелени очи.

Тя е израснала в квартал на средната класа. Тя е отгледана от баща си, майка й е оставена, когато е млада.

В момента е женена за Кенет Доналд Томсън. Кенет е на същата възраст като нея и като учен.

  има пет деца със съпруга си Кенет: Матилда на възраст 0, Тереза на 8, Даян на 10 години, Стивън на 12 и Реймънд на 13 години.

  най-добрият приятел е личен треньор, наречен Suzanne Gonzalez. Те са неразделни. Тя също се мотае с Кори Кинг и Фред О'Райли. Те обичат да пекат заедно.

Може също да харесате...